Skip to main content
                                                                                            

Geloof: een middag of een ochtend, op de fiets

Kennismaken met de verschillende religies in de Bijlmer
Naast de 140 verschillende nationaliteiten en de verschillende culturen zijn er ook vele religies. In deze rondtour maakt u globaal kennis met een aantal geloven. U bezoekt de Moskee: de Thaibai is de enige moskee in Zuidoost, er kunnen 2000 gelovigen tegelijk bidden. De moskee heeft een centrale functie in de moslimgemeenschap. De moskee is van origine een Surinaamse moskee, inmiddels bidden er vele nationaliteiten.
U bezoekt gebouw de Kandelaar, dit is een kerkverzamelgebouw waar een aantal Afrikaanse kerken hun huis hebben. Nadat de kerken uit de parkeergarages moesten vanwege de sloop is er gezamenlijk gezocht naar een oplossing met behoud van het begrip scheiding kerk en staat.
U bezoekt de Mandir, de tempel van de Hindoestaanse gemeenschap. Deze tempel is gehuisvest aan de rand van Zuidoost bij Abcoude.
Mede afhankelijk van de verschillende gebedstijden zal het programma worden samengesteld.
De kerkdiensten zijn meestal op zondag en de zaterdagavond, de tempel heeft de dienst op zondag en de moskee het vrijdaggebed. Waarbij wij wanneer er een dienst is niet even kort binnen kunnen wippen, wij vragen daar op voorhand begrip voor

Kosten: aan de hand uw wensen ontvangt u een offerte en prijsopgave