IDFA

IDFA 21-11

#IDFABijlmerParktheater is onze jaarlijkse samenwerking met één van de meest toonaangevende documentairefestivals. Ons programma op woensdag 21 november is als volgt:

17.30u - Film 1: Sylvana, Demon or Diva (regisseur: Ingeborg Jansen)

In deze docu volgen we Sylvana Simons, de Grande Dame van de politieke partij die streeft naar radicale gelijkwaardigheid: Bij1. De film gaat onder andere in op haar social justice-activiteiten en de verkiezingscampagne die heeft geresulteerd in die welverdiende zetel in de Amsterdamse gemeenteraad.

19.15u – Q&A met Sylvana Simons + panel

Na afloop van de film hosten we een Q&A met Sylvana Simons; hierna volgt een intergenerationeel panelgesprek met Simons en vijf personen die op bestuurlijk niveau vechten of hebben gevochten tegen racisme.

20.15u - Film 2: Everything Must Fall (regisseur: Lucile Mons)

Toen in 2015 Zuid-Afrikaanse universiteiten hun tarieven verhoogden, antwoordden studenten van de Universiteit van de Witwatersrand (Wits) met hun #FeesMustFall beweging. Enkele betrokkenen, waaronder vier prominente studentenleiders, vertellen over hun rol in protest, hun strategieën, de provocaties van het universiteitsbestuur, het uitrukken van de politietroepen plus de volhardendheid van de Zwarte studenten en een aantal andere mensen (niet-Zwarte Personen van Kleur en witte mensen) die in bondgenootschap naast ze stonden.

21.45u – Einde van de avond

De dag voorafgaand aan ons event, wordt de documentaire vertoond bij de NPO. Uiteraard vertonen wij de film voorafgaand aan het panel nog een keer maar hier hoeven bezoekers natuurlijk niet voor te betalen. Met de aanschaf van uw ticket betaalt u voor het panel dat direct na de screening volgt en de documentaire Everything Must Fall. Mensen met een ticket voor het panel en onze tweede film hebben voorrang bij het bijwonen van de screening van Sylvana, Demon or Diva.