de toevlucht

Stem voor de toevlucht

STICHTING DE TOEVLUCHT DOET MEE AAN SERIEUS REQUEST VOOR DIEREN, stem hier

Serieus Request voor Dieren ? Ja, dat bestaat echt. De vogel en zoogdierenopvang De Toevlucht doet mee aan de verkiezing en jij kunt op ze stemmen. Doel: een nieuwe warmtekast, zodat de jonge egels , jonge wilde konijnen en jonge vogeltjes er warm bij kunnen zitten.

Met deze actie, een initiatief van Stichting Dierenhulp , kan men een geld bedrag van  3.500 euro winnen voor een specifiek project. Wie de meeste stemmen krijgt wint. De Toevlucht wil graag een nieuwe warmte kast.

In het voorjaar is een warmtekast nodig om jonge vogeltje warm te houden. Maar ook nesten jonge wilde  konijnen die gebracht worden en zelf een keer een heel klein vosje vertelt oprichter Gert Zant. Maar in deze periode worden er vooral veel jonge egeltjes binnen gebracht die hun moeder zijn kwijt geraakt. De egeltjes worden vaak onderkoeld binnen gebracht en dan is warmte heel belangrijk om ze er doorheen te slepen.

De egels kunnen deze periode sowieso wat extra hulp gebruiken. Vooral egels van die dit jaar geboren zijn blijven langer actief en hebben nog niet het gewicht om in winterslaap te gaan. U kunt ze helpen door voer zoals kattenvoer of gekookt eitje en water neer te zetten voor ze. Vooral geen (katten) melk dit is niet goed voor egels.

Er kan gestemd worden t/m 26 december, via de site van Dierenhulp  Alle medewerkers van De Toevlucht zijn super enthousiast en roepen iedereen op om te stemmen. Ze staan al in de top 10 met de meeste stemmen. En het zal een mooi kerstcadeau zijn als de Toevlucht gaat winnen.