fonds_voor_de_buurt Leden gezocht voor Fonds voor de buurt

Leden gezocht voor Fonds voor de buurt

Woon jij in Zuidoost? Heb je hart voor de buurt? En wil jij meebeslissen over wat er gaande is in je buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Fonds voor Zuidoost is op zoek naar buurtcomité leden!

WAT GA JE DOEN?
Fonds voor Zuidoost zet zich in voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooiere, groenere, meer veilige, kleurrijke of schonere buurt. Het gaat om projecten op het gebied van cultuur, welzijn, gezondheid, ouderen, kunst, natuur, sport, jeugd en veiligheid. Wat we belangrijk vinden is het betrekken van bewoners, het verbinden van mensen en het verhogen van saamhorigheid in de buurt.

HOE WERKEN WE?
De aanvragen worden beoordeeld door het buurtcomité wat bestaat uit een aantal bewoners uit Amsterdam Zuidoost. Het buurtcomité vergadert maandelijks om de binnengekomen aanvragen te beoordelen op een aantal criteria die van te voren zijn vast gesteld. Aan de hand van deze beoordelingen bepalen we samen welke projecten een bijdrage kunnen krijgen uit ons fonds en hoeveel dat dan is. Aanvragen kunnen aanspraak maken op een volledige vergoeding van de begroting, of een deel daarvan.

WIE BEN JIJ?
- Je woont in Zuidoost.
- Je kan 1x per maand bijeenkomen.
- Je hebt affiniteit met sport, cultuur, gezondheid, welzijn en/of natuur.
- Je vindt het leuk om subsidie aanvragen te beoordelen en samen te kijken welke initiatieven in Zuidoost gerealiseerd moeten worden*

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?
- Training subsidie aanvragen beoordelen
- Lunch, avondeten en drinken tijdens meetings
- Regelmatig bezoek aan voorstellingen, exposities etc.
- Bezoeken van goedgekeurde initiatieven door Fonds voor Zuidoost.

Zie je het zitten? Stel jezelf dan voor in een e-mail naar o.v.v. 'Buurtcomité' en wie weet join je onze gezellige groep!

*Als buurtcomitélid is het niet mogelijk om subsidie aanvragen te doen bij het Fonds.