foto_ik_mis_jou_herdenking_bolle Bijeenkomst stop het wapengeweld 10-10

Bijeenkomst stop het wapengeweld 10-10

Wij, bewoners en gemeente, zijn het zat. Het geweld moet stoppen, maar dat gaat niet vanzelf. Er moet iets gebeuren. Daarom komen we bij elkaar op donderdag 10 oktober in I am Jong, Hoogoorddreef 2.

“De jongeman die woensdag werd doodgeschoten in Zuidoost is de bekende 19-jarige rapper 'Bolle' van rapformatie Sevengang.”

Dit is het begin van een krantenbericht, precies één jaar geleden. Bolle werd het slachtoffer van zinloos geweld. Na hem volgden er meer….

Datum: donderdag 10 oktober
Tijd: vanaf16.00 uur
Locatie: Hoogoorddreef 2, 1102 CP Amsterdam

Programma

Deel I: Informatiemarkt: vanaf 16.00 uur inloop

Gemeente en politie vertellen wat zij (gaan) doen tegen het geweld. Eén van de middelen is een campagne tegen wapenbezit dat samen met bewoners wordt ontwikkeld. Kom naar de presentatie van het concept en laat weten wat u hiervan vindt.
Speech door Tanja Jadnanansing (stadsdeelvoorzitter) en Virgil Groenbarst (familie van Bolle)

Deel II: Herdenking Bolle: vanaf 18.00 uur

Videocompilatie Bolle, ode door SevenGang, gastsprekers, speech door moeder van Bolle, stoet naar gedenksteen voor Bolle (hoek Ernos in Venserpolder) en rozen leggen bij de gedenksteen.

Signaal afgeven

De bijeenkomst is voor alle bewoners die zich afvragen: wat doet de gemeente om het geweld aan te pakken en wat kan ik zelf doen? Veel bewoners zijn al opgestaan, we proberen samen als gemeenschap een sterk signaal af te geven. We hopen daarom dat veel bewoners en organisaties aanwezig zijn.