verenigde_straten_van_Amsterdam Verenigen we de Straten van Amsterdam 09-11

Verenigen we de Straten van Amsterdam 09-11

Hoe kan ik als Amsterdammer deelnemen, wat kan ik doen? Wat is goed burgerschap in de 21eeeuw? Welke stad gunnen we onszelf? Wat geven wij aan de wereld? Wat is mijn stem waard, als ik me zorgen maak over klimaat, woningmarkt, zorg of veiligheid? Hoe werken Gemeente en Amsterdammers beter met elkaar samen? Hoe maak ik impact met mijn nieuwe of oude initiatief? Hoe Verenigen we de Straten van Amsterdam?
Zaterdag 9 november: kom een middagje naar school!

In de klaslokalen, aula, bibliotheek en glijbaan van het Hyperion Lyceum komen we samen, ambtenaren, wethouders, bewoners gemeenteraadsleden, om te leren, elkaar te inspireren, verhalen te delen, vast te houden, los te laten, te praten over Amsterdam, voorstellen te doen om onze lokale democratie te verbeteren en te vernieuwen, elkaar aan te moedigen door te gaan met alle betekenisvolle projecten waaraan we werken, om beschaamd te kijken wat nog niet zo goed gaat, om te vieren wat er allemaal gelukt is.

De manifestatie wordt georganiseerd door de Gemeente Amsterdam in samenwerking met het kernteam van het Maatschappelijk akkoord Ma.ak020.

Tot slot, het publiek verdeelt tijdens de manifestatie €25.000 onder de vijf Meest Verenigde Straten. Een prijs van de Gemeente Amsterdam om het goede werk voort te kunnen zetten en daarmee andere Amsterdamse straten en initiatieven te inspireren.

Een straat of buurtinitiatief nomineren kan op www.amsterdam.nl/deverenigdestraten.