Decembermaand in de E buurt

Sinds 6 juni 2019 bestaat Restaurant Elixer en hebben we een tijdelijk onderkomen in het gebouw van lola Buitenpost op Egeldonk 50. We zijn geheel circulaire tot stand gekomen en proberen zoveel mogelijk met een circulaire gedachtegoed zowel materieel met diensten als in gastvrijheid te ondernemen.
We werken voornamelijk met duurzame grondstoffen en zijn constant op zoek naar mooie producten dicht bij ons in de buurt.
Daarnaast blijven we zoeken naar mooie buurt initiatieven die wij samen voor en met de buurt kunnen ontplooien. Zo werkte we het laatste half jaar al succesvol samen met de kerngroep g-buurt, lola Buitenpost, Salto radio mart, Slow food youth Nederland, Stichting dance connect, Stichting prisma en Vluchtelingenopvang.
Restaurant Elixer heeft een boordevol programma voor de feestmaand december. Graag lichten we een paar bijzondere programma onderdelen uit.
Vooral sociale buurtgerichte onderdelen die maandelijks op ons programma staan en volgens ons alle aandacht verdienen.
 
Onze maandelijkse circulaire markt 8 december met het thema Kerstspullen.
Je kunt er spullen ruilen waarvan jij vind dat ze een tweede leven verdienen. Je levert het in wij bepalen de waarde en je ontvang munten.  Hiermee kun je direct iets anders moois uitzoeken of je bewaard de munten voor een editie met jouw favoriete spullen. Alle spullen die overblijven gaan naar goede doelen of de kringloop winkel. Alleen voor kinderboeken hebben wij een vaste kast die die al goed bezocht wordt en waar kinderen op de dagen dat wij open zijn hun boeken kunnen ruilen.
 
 
Elixer nieuwjaarsborrel op 13 december 2019
Waarom wachten als je nu al wil proosten. We starten met onze legendarische Bijlmer vrijdag borrel vanaf 17.00 uur Daarna kun je genieten van een 2 chefs verrassingsmenu of gewoon iets eten van de kaart. Vervolgens kunnen alle dansers de dansvloer betreden. Club dans x Elixer met Dj Socrates georganiseerd door stichting dance connects. Zij organiseren 4  maal per jaar een event op deze wijze een buurtontmoeting op de dansvloer.
Om 22.00 proosten Valentijn en Eva met alle aanwezige met bubbels en ballen op het nieuwe jaar. In Elixer zal Dj Aafke nog plaatjes draaien tot de late uurtjes.
Kortom nu al het leukste feestje van 2020 !!!
 
Heel Bijlmer Bakt "Kerst Koekjes"
Elke maand organiseert Elixer een heel bijlmer bakt sessie. We stellen dan onze keuken beschikbaar gevuld met de benodigde ingrediĆ«nten. Buurtgenoten kunnen dan samen op bakavontuur gaan ! jong en oud gewoon met een goed gesprek en een simpel recept heerlijk met elkaar bakken. daarna eet je het resultaat op, neemt het mee naar huis of geeft het aan die buurman die net niet kon komen.  22 december vanaf 15.00 uur