gliphoeve_logo Open dag kinderboerderij Gliphoeve 25-02

Open dag kinderboerderij Gliphoeve 25-02

Op 25 februari houden wij van 12 – 16 uur een open dag voor iedereen die iets meer van De Gliphoeve wil weten of misschien wel heel goede ideeën heeft voor de toekomst. Hieronder alvast een inkijkje in onze werkzaamheden, naast het verzorgen van de dieren, het terrein en de speeltuin.

**Onze boerderij heet 'kinderboerderij' en dat zijn wij natuurlijk ook. Maar wist u dat wij veel meer zijn dan dat? Alleen al onze ligging is bijzonder: midden in een woonwijk naast een winkelcentrum, met looppaden dwars door ons terrein. Iedereen loopt dus automatisch langs onze dieren. Meestal met veel interesse en plezier, een enkele keer met ergernis. Ja, het zal je maar gebeuren dat je bang bent voor kippen en er loopt er zomaar eentje je bijna van de sokken. Gelukkig gebeurt dat zelden. En dan is er voor die personen altijd nog de mogelijkheid om om ons terrein heen te lopen.

**Dit betekent dat niet alleen kinderen geïnteresseerd zijn in De Gliphoeve. Ook ouderen komen met regelmaat langs en wij hebben dan ook elke 2e donderdag van de maand een Bingo voor alle leeftijden. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

**Daarnaast heeft u vast wel eens gezien dat wij veel tijd besteden aan (groepen) jongeren die het lastiger op school hebben of zich moeilijk in de maatschappij staande houden. Voor hen zijn dieren heel belangrijk. Zij komen leren en helpen op de boerderij met heel veel plezier en wij houden van ze! Wij zijn natuurlijk een officieel 'leer-werkbedrijf'. Stagiaires zijn altijd wel op de boerderij te vinden.

**Ook kinderen die uit school komen en dan geen opvang hebben zijn veel bij ons te vinden. Boerinnen helpen is favoriet, maar ook spelletjes worden in het hoofdgebouw enthousiast gespeeld, met of zonder boerin erbij. Daarom ook zorgen wij met alle feestdagen en vakanties voor extra activiteiten.

**Als blijkt dat een kind of volwassene een beetje hulp nodig heeft met taal of rekenen of leren in het algemeen, zijn er een paar vrijwilligers die hen graag helpen. Eén op één aandacht is daarbij heel belangrijk! En daarom zijn wij ook een zwerfboeken station.

** Enkele trimesters in het jaar organiseren wij 'Beestenboel'. Dan komt een groep van 10-15 kinderen eenmaal per week na school bij ons langs om iets te leren over dieren. De lesjes beginnen met appeltjes en limonade en dan wordt elke week een ander dier besproken, bewonderd en vaak geaaid of gevoerd en wat verder past bij het besproken dier.

**Verder zijn er een paar kleine tuintjes beschikbaar voor geïnteresseerden die graag wat groente of bloemen verbouwen. Dit brengt veel gezelligheid voor iedereen. Dit natuurlijk naast de grotere moestuin die elk jaar weer iets verrassends opbrengt.

**Iedereen ziet dat er nogal wat stallen en optrekjes op het terrein staan. Eén daarvan is Pannenkoekerij Gansi, in het midden. Hier worden regelmatig (speciaal met extra activiteiten) heerlijke pannenkoeken gebakken en andere lekkernijen geserveerd. Maar.... Gansi kan ook gehuurd worden. Wie dat doen? Dat gaat van organisaties die heel serieuze vergaderingen houden tot lieve ouders van (jarige) kinderen die een kinderfeestje organiseren, vaak met pony rijden en pannenkoeken eten! Wij verbazen ons nergens over en genieten alleen maar mee.

** Een van onze ruimtes is ingericht als 'winkeltje'. Hier worden voor heel kleine prijsjes allerlei artikelen, kleding, speelgoed enz enz verkocht die bij ons worden afgegeven door lieve mensen voor wie de spulletjes overbodig zijn. Wij zijn iedereen hiervoor erg dankbaar. Met deze variëteit aan activiteiten voor iedereen noemen wij onszelf dus liever 'buurtboerderij'. En dan nu wat wij verwachten van de OPEN DAG: wij willen heel graag van u horen wat u van ons vindt, wat u wel en nog niet wist. En.... wat voor ideeën u heeft om de boerderij nog leuker te maken voor iedereen. Natuurlijk zorgen wij voor koffie, thee en wat erbij.