De grootste Heri Heri tafel 01-07

Jaarlijks wordt op 1 juli tijdens Keti Koti (‘verbroken ketenen’) de afschaffing van de slavernij in Nederland gevierd en het slavernijverleden herdacht. Het Keti Koti Festival, waarbij duizenden bezoekers vanuit heel Nederland verzamelen in het Oosterpark in Amsterdam om dit samen te vieren, kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Dat we niet samen kunnen zijn, betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij Keti Koti 2020, een dag die met de anti-racisme protesten van afgelopen weken actueler is dan ooit. Cultural collective KIP Republic lanceert om die reden een alternatief: de grootste Heri Heri tafel.

Op 1 juli zijn er 4000 gratis porties Heri Heri af te halen op verschillende locaties in Amsterdam. Heri Heri is een smakelijk en feestelijk eenpansgerecht met aardvruchten, vis en ei. Op elke locatie wordt de Heri Heri bereid door een topchef, zoals Joris Bijdendijk van RIJKS® of TV chef Sharon de Miranda, en verschillende Heri Heri-kenners.

Gratis afhalen bij Bijlmer Parkthater en door heel Amsterdam

De porties Heri Heri zijn op 1 juli verspreid over alle stadsdelen van Amsterdam (in totaal 8 locaties) gratis af te halen. De Heri Heri wordt bereid door diverse chefs met verschillende culturele achtergronden, van chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS® tot TV chef Sharon de Miranda. Deze zijn gekoppeld aan verschillende Heri Heri-kenners zoals chef Judith Cyrus, zodat de Heri Heri op elke locatie een persoonlijke twist krijgt.