markant Vrijwilliger worden voor ouden in Zuidoost ?

Vrijwilliger worden voor ouden in Zuidoost ?

Voor mantelzorgers in Amsterdam-Zuidoost zoeken wij vrijwilligers om hen te ondersteunen bij de zorg voor een oudere. Maar ook voor ouderen die eenzaam zijn.

Mantelzorgers zijn mensen die vaak en veel zorgen voor een familielid, vriend of iemand uit de buurt met een chronische ziekte of een beperking. Dat kan soms heel zwaar zijn. Om goed voor iemand te kunnen blijven zorgen, is het belangrijk dat de mantelzorger af en tot even niet hoeft te zorgen. En tijd heeft voor zichzelf.

Als vrijwilliger kan je de mantelzorger helpen door iets leuks te doen met de oudere waar de mantelzorger voor zorgt. Bijvoorbeeld samen spelletjes doen, samen naar de markt, praten over vroeger of koffiedrinken. Of gewoon door er te zijn en aandacht te geven. Dit kan een uur per week of langer. In die tijd kan de mantelzorger even ontspannen en iets voor zichzelf doen. Samen bespreken we wat je wil en kan doen.

Het is prettig als je ervaring hebt met dementie en ouderen, maar het hoeft niet. Ook kan het handig zijn om interesse te hebben in de Surinaamse cultuur.  

Als vrijwilliger krijg je gratis cursussen en een vergoeding voor kosten die je moet maken. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen, helpt het bij je persoonlijke ontwikkeling en staat het goed op je CV. Het vrijwilligerswerk is coronaproof. Je kunt veilig helpen en jouw hulp is heel belangrijk, juist nu.

Wil je graag iets doen voor een mantelzorger in Zuidoost? Wil je je nuttig voelen? Of wil je nieuwe mensen ontmoeten? Word vrijwilliger bij Markant!

Wil je meer weten? Of wil je je aanmelden?

Woon jij in Amsterdam-Zuidoost of omgeving? En wil je echt iets betekenen voor een ander? Neem contact op met Markant. Mail naar of bel 020 886 88 00.