Skip to main content
                                                                                            

Reizende buitenexpo ‘Kleuren van Zuidoost’ 21-12

Woensdag 21 december is de feestelijke opening van de reizende buitenexpositie ‘Kleuren van Zuidoost’ op het Bullewijkpad in Bijlmer-West.

Kleuren van Zuidoost

‘Kleuren van Zuidoost is een initiatief van HOBU en etaleert de rijke diversiteit van Amsterdam-Zuidoost. Vijftien levensgrote borden tonen foto’s van Lesly Adu en Paco Nunez met geluidsfragmenten door Elvis Penuel die gemaakt zijn tijdens de vijfde editie van de SouthEast Parade in Amsterdam Zuidoost. Samen vormen de borden een verplaatsbare expositie van portretten en sfeerimpressies in de openbare ruimte die komend jaar op verschillende plaatsen in Amstel III te zien is. Te zien zijn bewoners, culturele instanties en maatschappelijke organisaties die samen Zuidoost maken. De expositie is een initiatief van HOBU en gemaakt in samenwerking met Vinger.nl, Speak Up, Stichting SouthEast Parade en markeert het eerste lustrum van de SouthEast Parade én de eerste keer dat de parade door het Brasapark en Bijlmer-West liep.

Placemaking

Amstel III of Bijlmer-West is een gebied in transformatie. Komende jaren worden in dit kantoorgebied 10.000 nieuwe woningen gebouwd. Deze expositie geeft nu al kleur aan dit gebied en legt de verbinding met de andere buurten in Amsterdam Zuidoost. Daarmee is de expositie onderdeel van het placemaking-programma dat onder de naam HOBU in opdracht van Gemeente Amsterdam wordt uitgevoerd door Sparks Production en Pop-Up City.

Eerbetoon aan Roy Ristie

Tevens is het een tribute aan de geestelijk vader van de SouthEast Parade: Roy Ristie, die in 2018 de parade bedacht en eind 2021 op 68-jarige leeftijd onverwachts kwam te overlijden: “Roy Ristie werd volgens door landelijke media betiteld als de officieuze burgemeester van Zuidoost. Een icoon en tevens spraakmakend politicus.” Aldus Roshnie Phoelsingh, directeur van de SouthEast Parade. “Een onvermoeibaar en bevlogen mens die het sinds de jaren ’70 tot zijn levensmissie maakte om onrecht, burgerparticipatie en diversiteit een stem en een gezicht te geven in Amsterdam en daarbuiten. En dat deed hij via diverse multimediale kanalen, waarvan de SouthEast Parade er een is. Tijdens zijn laatste minuten op deze aarde, deed hij een dringend beroep op zijn opvolger om dit voort te zetten.” 

Opening en aanmelden

Initiatiefnemer HOBU nodigt met trots iedereen die geïnteresseerd is in diversiteit en inclusie van harte uit om de feestelijke opening samen te beleven.

opening op woensdag 21 december, inloop vanaf 17.00. Hettenheuvelweg 8 (tegenover IKEA) . 

Meld je aan via  https://bit.ly/kleurenvanzuidoost