Skip to main content
                                                                                            

Geef uw held een Heldenspeld

Mensen die in deze coronatijden zo hard werken in de vitale beroepen, maar ook bijvoorbeeld als vrijwilliger, verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Zij kunnen worden genomineerd voor een speciale Amsterdamse Heldenspeld. Niet alleen de IC-arts of vakkenvuller komt in aanmerking. Ook voor uw eigen zus die boodschappen haalt voor ouderen of die ene buurvrouw die altijd zorgt voor een vriendelijk praatje, kunt u zelf een speldje aanvragen.

Burgemeester Halsema reikte eerder deze maand het allereerste speldje uit bij de Ambulancepost bij OLVG West. Helaas is het door de lockdown niet meer mogelijk om meer speldjes persoonlijk uit te reiken. Wel plaatsen we de komende weken filmpjes en Heldenverhalen op gemeentelijke media.

Wie gunt u een speld?

Wie steekt u een hart onder de riem, en welke held gunt u een speld? “Dat zijn er ongetwijfeld veel, want in Zuidoost hebben we een mooie traditie van omzien naar elkaar”, verwacht Tanja Jadnanansing, voorzitter van stadsdeel Zuidoost.

Aanvragen

Aanvragen van de Amsterdamse Heldenspeld is heel simpel en gaat via https://www.google.com/url?q=http://www.wijamsterdam.nl&source=gmail&ust=1608741939005000&usg=AFQjCNHBvx1qak1y-A4RND8PS23TuD8PUg">www.wijamsterdam.nl

Meer over de campagne:

- Iedereen kan mensen voordragen.

- De gemeente vraagt in het aanvraagformulier  om een korte motivatie waarom iemand wordt voorgedragen als held (in coronatijd).

- Er zijn 3.000 heldenspeldjes beschikbaar.