Skip to main content
                                                                                            

open dag de Toevlucht 22 juni

Altijd al nieuwsgierig geweest waar zieke en gewonde in het wild levende dieren zoals egels, zwanen, vossen maar ook vleermuizen nou terecht komen als u de dierenambulance gebeld heeft? Kom dan zaterdag 22 juni naar de open dag van vogel en zoogdierenopvang de Toevlucht in Amsterdam.

 De Toevlucht in Amsterdam werd in 1989 opgericht door Gert Zant en is uitgegroeid tot één van de grotere wildopvangen in Nederland. Jaarlijks worden er bijna 10 duizend zieke en gewonde dieren binnen gebracht. Dierenambulances uit verschillende provincies komen de dieren brengen. Er is dan ook veel te zien: jonge zwanen eendjes kraaien, kauwen, verschillende zangvogeltjes maar ook een bever. Niet te vergeten de verschillende zoogdieren zoals egels, marter, vleermuizen en de 10 jonge vosjes die momenteel opgroeien bij de Toevlucht.

Er komt een vogelringer en er is een gezellig stalletje met van alles en nog wat. In de middag mogen kinderen traditiegetrouw weer herstelde dieren loslaten in de vrije natuur. Wat altijd een feestelijk moment is.

Kortom er is genoeg te zien! Het hek gaat om 11.00 uur open. Kom kijken en maak kennis met de vele dieren die tijdelijk bij de Toevlucht logeren.

De Toevlucht is gelegen in het park de Bijlmerweide tussen de wijken Geerdinkhof en Kantershof in Amsterdam. Voor meer info kijk op www.toevlucht.nl en op www.facebook.com/toevlucht